Lataaminen ja kännykkäsovellukset

Minulla kun ei ole siis mahdollisuutta ladata kotona tai töissä, niin olen julkisten latauspaikkojen armoilla. Tästä tulikin ainakin toistaiseksi hankalin osuus koko sähköautoilussa. Kaikki näkemykset kirjoitettu Kehä III sisäpuolella asuvan android käyttäjän näkökulmasta, joka ei ole vielä ajanut metriäkään.

Ensinnäkin, jos et omista Teslaa ja lataa vain superchargereilla, niin tilanne ei ole kovin kuluttajaystävällinen. Toimijoita on useita ja niihin tarvitsee useimmiten jotenkin rekisteröityä jotta käyttö on helppoa tai edullisempaa tai onnistuu lainkaan.

Toiseksi näyttää siltä että kaikilla on oma rfid tägi, joten kohta niitä roikkuu hatullinen avainnipussa. Toisaalta rfid:n etu (minulle, haitta toisille :D) on se, että kuka vaan perheestä voi “tankata” mun tägillä.

Plugit Pharus Cloud

S-ryhmä, Motonet, Hotellit, kauppakeskukset. Rekisteröidy selaimella. Android & iPhone sovellukset. Lähettävät ilmaisen rfid tagin. Kehä III sisäpuolella noin 22 pistettä ja 110 koko suomessa. Minusta käytännön pakollinen.

K-lataus

K-ryhmän kaupat, IONITY pikalaturit. Rekisteröidy selaimella, ilmankin toimii, mutta kallimmalla hinnalla. Lähettävät ilmaisen rfid tagin. Kehä III sisäpuolella noin 15 pistettä ja 79 koko suomessa. Ilmankin pärjää, jos sen kerran kun tarvii maksaa tai ei käytö ionityn pikalatureita. Melkein kaikki pisteet on k-marketeissa, ei ostoskeskuksissa.

Virta

Energiayhtiöiden latausverkosto. Torit, kadunvarret, hotellit, parkkihallit. Toimii pelkällä luottokortillakin. Käytä selaimella tai apilla. Rekisteröidy selaimella, 30€ latausrahaa peritään kortilta. Rfid 10€. Jos et lataa kertaakaan, niin kuukausimaksu 1€. Laajin verkosto: Kehä III sisäpuolella noin 92 asemaa ja 300+ koko maassa. En ole rekisteröitynyt ja noiden maksujen takia ei ehkä kannata. Kokeilen jos luottokortilla pärjää tässä.

Ecariot

Vain kauppakeskus Sellossa Espoossa. Huhut korviini, että appi, rekisteröityminen ja kaikki on hankalaa ja toimimatonta. Tutustun koska työpaikan vieressä.

eParking

Ainakin kauppakeskus Triplassa. Tutustumien työnalla.